064

Duurzaam in balans

Topprestaties kunnen blijven leveren zonder dat mensen opbranden. Dat staat centraal tijdens de bedrijfstraining 'Duurzaam in balans'. De training richt zich daarom op het ontdekken van persoonlijke waarden en drijfveren, focust op het zoeken van een gezonde balans tussen spanning en ontspanning en leert deelnemers tijdig grenzen aan te geven en de regie te pakken over hun eigen leven.

Topsport en het bedrijfsleven hebben veel raakvlakken. Het gaat om presteren onder druk en doelstellingen behalen. Maar ook de balans bewaken tussen inspanningen leveren en ontspanning. Met de lessen en kennis van Brabantse topsporters, coaches en specialisten brengen de trainingen van de BrabantSport Academie mensen, teams en organisaties in beweging.

Voor wie is de training 'Duurzaam in balans'?
Deze training is uitermate geschikt voor professionals die zich herkennen in onderstaande punten:

 • Je wilt graag meer energie ervaren
 • Je zoekt balans tussen 'hard werken' en 'rust pakken'
 • Je wilt van 'overleven naar leven'
 • Je bent bereid in de spiegel te kijken en aan de slag te gaan met een flinke dosis zelfreflectie
 • Je wilt stresssignalen eerder en beter leren herkennen en daarmee zorgdragen voor meer balans in je leven (werk én privé)
 • Je bent op zoek naar manieren om jouw patronen te doorbreken
 • Je staat ervoor open om aan de slag te gaan met concrete handvatten om anders om te gaan met gedachten en gevoelens
Duurzaam in Balans 0064
Resultaten van de training

Deze vitaliteitstraining is dus voor de gedreven professional met veel gezonde ambities, die ook even 'rust' wil pakken om zo beter te presteren op de werkvloer. Concreet betekent dit dat in de training wordt gewerkt aan:

 • Persoonlijke ontwikkeling door stil te staan bij de eigen vitaliteit: mentaal, emotioneel en fysiek
 • Vergroten van persoonlijke veerkracht
 • Pas op de plaats te maken om de balans te herijken
 • De signalen van afleiding en stress eerder en beter te herkennen
 • Anders om te gaan met lastige gedachten en gevoelens
 • Het ontdekken van persoonlijke energiegevers
 • Een persoonlijk plan voor duurzaam mentaal herstel (onder andere op basis van persoonlijke kernwaarden)
Onze werkwijze

Actief leren staat centraal in ál onze bedrijfstrainingen. Concreet betekent dat de deelnemers niet alleen luisteren, maar juist ook veel doen. De trainingen zijn ervaringsgericht en praktisch ingestoken.

De deelnemers gaan veel zelf aan de slag met de materie. Hiervoor wisselen onze trainers de benodigde theorie regelmatig af met praktische onderdelen, zoals opdrachten, oefeningen en reflectie. Door deze manier van werken ontstaan snel handvatten die deelnemers in de toekomst in hun werk kunnen toepassen. Daarnaast wordt er afwisselend individueel, plenair of in subgroepen gewerkt. Dat houdt de interactie, de energie en het plezier continu op een hoog niveau. Zo wordt leren effectiever én leuker.

Over de trainers

We werken uitsluitend met gespecialiseerde trainers. De training 'Duurzaam in balans' wordt gegeven door:

Joyce Janssen - sportpsycholoog
“Het beste uit jezelf halen; in sport, op school, op het podium, op je werk, in het dagelijks leven….wie wil dat niet? Als SPORTPSYCHOLOOG VSPN ® help ik je graag om te kijken waar je nu staat en reik ik je de juiste handvatten aan om next level te gaan. Het levert je op alle fronten meer plezier en daardoor vaak ook succes op. Ontdek waar jouw kwaliteiten liggen én waar er winst te behalen valt, zodat je nóg beter kunt presteren. Mijn motto? Waar een wil is, is een weg…”


Joost Pluijms - sportpsycholoog
"Als SPORTPSYCHOLOOG VSPN® en Onderzoeker VSPN help ik (top)sporters, teams en coaches om optimaal te blijven presteren onder alle omstandigheden. Ik ben overtuigd van een holistische benadering in sportpsychologie, waarbij plezier en mentale gezondheid de basis vormen voor prestatieverbetering. Mijn missie is om individuen en teams te inspireren tot groei, zowel op persoonlijk vlak als in hun prestaties."

Praktisch & proces

Praktisch
Aantal deelnemers: 6-10 personen
Duur: 4 dagdelen ( 3 uur per dagdeel)

Inclusief Brabantse topsporter of coach als gastspreker!

Hebben jullie andere behoeftes of een afwijkende groep deelnemers? Laat het ons weten. We bespreken de mogelijkheden graag.

Proces
We vinden het erg belangrijk dat de training zo goed mogelijk aansluit op jullie situatie en behoeften. Om dat te waarborgen doorlopen we voorafgaand aan de training een aantal stappen:

Stap 1: Na jullie aanvraag plannen we een gesprek in om kennis te maken en om de aanvraag te bespreken. We sturen je na het gesprek vrijblijvend een offerte.

Stap 2: Enthousiast over de samenwerking? Super! Na het akkoord op de offerte sturen we een digitaal inventarisatieformulier toe, zodat we nog meer leren over jullie situatie.

Stap 3: Op basis van alle input stemmen we de inhoud van de training met jullie af. Je ontvangt van ons een concept programma en alle informatie over facilitaire benodigdheden. Uiteraard kunnen jullie hier nog feedback op geven.

Stap 4: Is het programma akkoord? Dan is het proces voorafgaand aan de training afgerond. Op de trainingsdagen zelf is onze trainer ruim op tijd aanwezig om op te bouwen en voor te bereiden.

Na afloop van de training neemt de trainer nog contact op met de contactpersoon binnen jullie organisatie en ontvangen jullie een evaluatieformulier over de training, de inhoud, het proces, de trainer etc.

Contact

Wil je vrijblijvend kennis maken, meer informatie over deze training of juist over één van onze andere bedrijfstrainingen? Neem dan gerust contact met ons op. Je hoort snel van ons!

Optioneel

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en Google Privacybeleid en Servicevoorwaarden zijn van toepassing.