241

Over BrabantSport Academie

Topsport spreekt bij veel mensen tot de verbeelding. De lessen en kennis uit de sportwereld zijn daardoor krachtige middelen om maatschappelijke impact te maken. Met de BrabantSport Academie wil BrabantSport de impact die het nu al maakt vergroten met een speciaal ontwikkeld lespakket voor Brabantse basisscholen en trainingen voor bedrijven uit de provincie. Alles met het doel om Brabant nog sterker te maken door sport.

Lespakket voor Brabantse basisscholen
Kinderen en jongeren zijn sinds de coronacrisis minder gaan sporten. Slechts 56,8 procent van de kinderen van 4 tot 12 jaar voldeed in 2022 aan de beweegrichtlijn van de Gezondheidsraad. Die trend wil BrabantSport met het speciaal ontwikkelde lespakket omdraaien.

Vanaf het schooljaar 2023/2024 is het voor basisscholen verplicht om minimaal twee uur beweegonderwijs te geven. Het lespakket geeft scholen een tool om beweegonderwijs makkelijker en toegankelijker te maken. Het lespakket brengt topsporters naar het klaslokaal en laat de leerlingen kennismaken met onderwerpen als voordelen van beweging, gezonde voeding, maar ook presteren onder druk en het omgaan met veranderingen.

Trainingen voor bedrijven
Topsport en het bedrijfsleven hebben veel raakvlakken. Het gaat om presteren onder druk en doelstellingen behalen. Maar ook de balans bewaken tussen inspanningen leveren en ontspanning. Met de lessen en kennis van Brabantse topsporters, coaches en specialisten dragen de trainingen van de BrabantSport Academie bij aan de impact die bedrijven kunnen maken.

De trainingen bestaan uit drie of vier dagdelen en per dagdeel staat er een thema centraal waar het verhaal van een topsporter of coach goed op aansluit.

Bedrijven krijgen de mogelijkheid om Brabantse topsporters, coaches en specialisten in huis te halen en van hen te leren. De dynamiek die ontstaat tussen de twee werelden draagt bij aan positieve veranderingen binnen een bedrijf.