RSP 4982 klein

Ontdek het BrabantSport Lespakket | Scholen

Welkom bij het BrabantSport Lespakket, een uniek educatief programma dat speciaal is ontwikkeld om scholen te ondersteunen bij het bevorderen van sport en beweging onder kinderen. Het lespakket is een samenwerking tussen BrabantSport, topsporters en lokale partners. Het biedt een gevarieerd aanbod van inspirerende activiteiten en lesmaterialen om leerlingen te stimuleren om gezond en actief te leven.

Het BrabantSport Lespakket is een mix van bewegen en leren, voor individueel en in groepsverband. Daarnaast sluit het aan bij de primaire leerdoelen van groep 5 t/m 8 van het basisonderwijs. Hier is een overzicht van wat u kunt verwachten:

 1. Online modules:
  Het lespakket omvat toegankelijke online modules die leerlingen begeleiden bij het verkennen van verschillende aspecten van sport en beweging. Deze modules bieden boeiende informatie, praktische tips en interactieve opdrachten om het leren te stimuleren.
 2. Beweegoefeningen:
  Het lespakket bevat een verscheidenheid aan beweegoefeningen die leerlingen helpen om actief te worden en hun fysieke vaardigheden te verbeteren. Deze oefeningen zijn speciaal ontworpen om leuk en uitdagend te zijn, waardoor leerlingen gestimuleerd worden om in beweging te komen.
 3. Interactieve video's met Brabantse topsporters:
  Leerlingen krijgen de unieke kans om te leren van topsporters. Het lespakket bevat inspirerende en interactieve video's waarin topsporters hun ervaringen delen, tips geven en motiveren om actief te blijven. Dit biedt leerlingen een waardevol inzicht in de wereld van sport en de mogelijkheden die het biedt.
 4. Energizers:
  Energizers zijn korte, dynamische activiteiten die gebruikt kunnen worden als korte beweegmomenten gedurende de schooldag. Deze energieke oefeningen zorgen voor een verfrissende onderbreking en stimuleren leerlingen om hun energie kwijt te raken en zich weer te concentreren.
 5. Andere activiteiten:
  Het lespakket biedt ook diverse andere activiteiten om sport en beweging te bevorderen. Denk aan teambuildingsspellen en andere sportieve uitdagingen. Deze activiteiten bieden leerlingen de mogelijkheid om nieuwe sporten te ontdekken, hun sociale vaardigheden te ontwikkelen en plezier te hebben in beweging.
BS Lespakket A4 2023 Q4 v5 digitaal 2

De vervolgstappen
Het BrabantSport Lespakket zorgt ervoor dat leerlingen op een leuke en interactieve manier kunnen leren en actief kunnen zijn. Door gebruik te maken van de online modules, beweegoefeningen, interactieve video's met topsporters, Energizers en andere activiteiten, biedt het lespakket een uitgebreid en gevarieerd aanbod om leerlingen te inspireren met sport en bewegen en om aan de slag te gaan met hun sociale vaardigheden.

Heeft u interesse in meer informatie of wilt u zich direct inschrijven voor het BrabantSport Lespakket? Neem dan contact op via onderstaand contactformulier. We staan klaar om al uw vragen te beantwoorden en u te begeleiden bij het aanmeldingsproces. Met onze uitgebreide kennis en ervaring helpen wij u graag om het maximale uit het BrabantSport Lespakket te halen voor uw school.


Meer weten?

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en Google Privacybeleid en Servicevoorwaarden zijn van toepassing.