Rick van den Hurk

Hij maakte naam in de Major League Baseball (MLB) en was een topspeler in het professionele honkbal in Japan en Zuid-Korea. Met zijn krachtige worpen en vastberadenheid op het veld is hij een gerespecteerde speler binnen de honkbalwereld, Rick van den Hurk. Rick is een van onze ambassadeurs voor de trainingen 'Presteren onder druk' en 'Teamontwikkeling'. Maak hieronder kennis met hem!

Rick komt uit Brabant, maar is uiterst succesvol in het Japanse Fukuoka bij de SoftBank Hawks. In Eindhoven bij de honkballers van PSV maakt hij als jeugdspeler zijn debuut. Al snel wordt zijn grote talent ontdekt. “Na Eindhoven ben ik gaan spelen bij de Twins in Oosterhout, die speelden bij de jeugd op een wat hoger niveau. In deze periode speelde ik ook voor de jeugd van Oranje en nam ik deel aan diverse EK’s en WK’s. Daarna ben ik naar Amerika gegaan en heb daar 12 jaar gespeeld. na 12 jaar Amerika heb ik besloten weg te gaan en in Zuid-Korea mijn carrière voort te zetten.

In Amerika zagen ze me als een ‘one inning pitcher’ en ik wilde me verder ontwikkelen. Dat is gelukt, ik ben nu startend werper en in de afgelopen vier jaar met mijn team drie keer kampioen geworden. Daar waren twee titels in Korea bij en al eentje in Japan. Honkbal is absoluut sport nummer één in Japan.

Ik hoop van harte dat de honkbalsport blijven bestaan en dat ik er aan kan bijdragen dat jeugd aanhaakt bij de honkbalsport. Sport is geweldig, dat wil ik ze graag vertellen. Het is ook nog eens goed voor je lichaam en geest en helpt je om zelfvertrouwen te kweken. Naast het in beweging zetten van de jeugd in het algemeen, wil ik ook als adviseur optreden voor jonge sporters die een keuze willen maken voor topsport. Daar wil ik mijn eigen ervaringen graag voor inzetten. Het is fijn om dat te kunnen delen en daarmee anderen te kunnen inspireren.”