219

Teamontwikkeling

De prestaties van je team en het werkplezier naar een hoger niveau tillen. Dat staat centraal tijdens de bedrijfstraining 'Teamontwikkeling'. Van iedere deelnemer wordt via SpotlightPROFILE de persoonlijkheid in kaart gebracht waardoor de impact van coaching wordt gemaximaliseerd. De training geeft inzicht in de sterke kanten en valkuilen van zowel de deelnemers zelf als het team. Deelnemers leren persoonlijke doelen te koppelen aan het teambelang, én hoe ze optimaal hun eigen kwaliteiten en die van hun collega's kunnen benutten.

Topsport en het bedrijfsleven hebben veel raakvlakken. Het gaat om presteren onder druk en doelstellingen behalen. Maar ook de balans bewaken tussen inspanningen leveren en ontspanning. Met de lessen en kennis van Brabantse topsporters, coaches en specialisten brengen de trainingen van de BrabantSport Academie mensen, teams en organisaties in beweging.

Voor wie is de training 'Teamontwikkeling'?
Deze training is uitermate geschikt wanneer in jouw team onderstaande punten spelen:

 • Jouw team functioneert niet altijd optimaal en behaalt niet de gewenste resultaten
 • Je wilt in kaart brengen wat ieders kwaliteiten zijn en hoe je deze kunt versterken
 • Je wilt ervoor zorgen dat er binnen het team optimaal gebruik gemaakt wordt van de onderlinge verschillen
 • Je wilt helder krijgen wat er voor nodig is om iedereen met plezier te laten presteren
Duurzaam in balans 238
Resultaten van de training

Deze training is er dus voor teams die (nog) succesvoller en plezieriger samen willen werken. Concreet betekent dit dat in de training wordt gewerkt aan:

 • Beter gebruik maken van elkaars kwaliteiten binnen het team
 • Écht samenwerken in plaats van werken als aparte inviduen
 • Inzicht krijgen in elkaars rollen en het effect van ieders gedrag op anderen
 • Leren kennen van elkaars krachten en valkuilen
 • Het ontwikkelen van meer vertrouwen in elkaar als team in een veilige sfeer
 • Het leren geven van feedback en complimenten binnen het team
 • Het openstaan voor nieuwe ideeën van andere teamleden
 • Het verbeteren én meer plezier ervaren in het samenwerken met elkaar
Onze werkwijze

Actief leren staat centraal in ál onze bedrijfstrainingen. Concreet betekent dat de deelnemers niet alleen luisteren, maar juist ook veel doen. De trainingen zijn ervaringsgericht en praktisch ingestoken.

De deelnemers gaan veel zelf aan de slag met de materie. Hiervoor wisselen onze trainers de benodigde theorie regelmatig af met praktische onderdelen, zoals opdrachten, oefeningen en reflectie. Door deze manier van werken ontstaan snel handvatten die deelnemers in de toekomst in hun werk kunnen toepassen. Daarnaast wordt er afwisselend individueel, plenair of in subgroepen gewerkt. Dat houdt de interactie, de energie en het plezier continu op een hoog niveau. Zo wordt leren effectiever én leuker.

Over de trainers

We werken uitsluitend met gespecialiseerde trainers. De training 'Teamontwikkeling' wordt gegeven door:

Joyce Janssen - sportpsycholoog
“Het beste uit jezelf halen; in sport, op school, op het podium, op je werk, in het dagelijks leven….wie wil dat niet? Als SPORTPSYCHOLOOG VSPN ® help ik je graag om te kijken waar je nu staat en reik ik je de juiste handvatten aan om next level te gaan. Het levert je op alle fronten meer plezier en daardoor vaak ook succes op. Ontdek waar jouw kwaliteiten liggen én waar er winst te behalen valt, zodat je nóg beter kunt presteren. Mijn motto? Waar een wil is, is een weg…”Joost Pluijms - sportpsycholoog
"Als SPORTPSYCHOLOOG VSPN® en Onderzoeker VSPN help ik (top)sporters, teams en coaches om optimaal te blijven presteren onder alle omstandigheden. Ik ben overtuigd van een holistische benadering in sportpsychologie, waarbij plezier en mentale gezondheid de basis vormen voor prestatieverbetering. Mijn missie is om individuen en teams te inspireren tot groei, zowel op persoonlijk vlak als in hun prestaties."

Praktisch & proces

Praktisch
Aantal deelnemers: 6-12 personen
Duur: 4 dagdelen (3 uur per dagdeel)

Inclusief Brabantse topsporter of coach als gastspreker

Inclusief SpotlightPROFILE per deelnemer

Hebben jullie andere behoeftes of een afwijkende groep deelnemers? Laat het ons weten. We bespreken de mogelijkheden graag.

Proces
We vinden het erg belangrijk dat de training zo goed mogelijk aansluit op jullie situatie en behoeften. Om dat te waarborgen doorlopen we voorafgaand aan de training een aantal stappen:

Stap 1: Na jullie aanvraag plannen we een gesprek in om kennis te maken en om de aanvraag te bespreken. We sturen je na het gesprek vrijblijvend een offerte.

Stap 2: Enthousiast over de samenwerking? Super! Na het akkoord op de offerte sturen we een digitaal inventarisatieformulier toe, zodat we nog meer leren over jullie situatie.

Stap 3: Op basis van alle input stemmen we de inhoud van de training met jullie af. Je ontvangt van ons een concept programma en alle informatie over facilitaire benodigdheden. Uiteraard kunnen jullie hier nog feedback op geven.

Stap 4: Is het programma akkoord? Dan is het proces voorafgaand aan de training afgerond. Op de trainingsdagen zelf is onze trainer ruim op tijd aanwezig om op te bouwen en voor te bereiden.

Na afloop van de training neemt de trainer nog contact op met de contactpersoon binnen jullie organisatie en ontvangen jullie een evaluatieformulier over de training, de inhoud, het proces, de trainer etc.

Wat is SpotlightPROFILE?

Tijdens de trainingen 'Presteren onder druk' en 'Teamontwikkeling' gebruiken we SpotlightPROFILE, een bewezen, prestatiebevorderende tool die ingaat op de gedragsstijl, het aanpassingsvermogen en de mindset van een team.

Gebaseerd op decennia aan ervaring in topsport en bedrijfsleven en met de psychologie als basis, is SpotlightPROFILE een praktisch instrument passend bij deze tijd. Onze ervaringen in de wereld van high performance leerden ons een harde les… mensen veranderen wanneer er iets te winnen of te verliezen valt. Daarom willen wij in de analyse van mensen niet alleen iemands ‘Gedragsstijl’ begrijpen, maar ook de ‘Mindset’. Simpel gezegd: sommige mensen proberen te winnen, terwijl anderen proberen niet te verliezen. Beide Mindsets blijken succesvolle strategieën, mits je ze effectief inzet.

Duurzaam in balans 135

Inspiratiesessie

Is een meerdaagse training (nog) niet passend? Dan biedt de inspiratiesessie wellicht uitkomst. Deze training duurt slechts één dagdeel en kan gezien worden als een korte en krachtige kennismaking. Tijdens deze sessie komen dezelfde thema's aan bod als tijdens de meerdaagse training. Eerste handvatten zullen worden aangereikt waardoor de sessie uitermate geschikt is voor het leggen van een gezamenlijke basis over het onderwerp binnen het team.

Contact

Wil je vrijblijvend kennis maken, meer informatie over deze training of juist over één van onze andere bedrijfstrainingen? Neem dan gerust contact met ons op. Je hoort snel van ons!

Optioneel

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en Google Privacybeleid en Servicevoorwaarden zijn van toepassing.